Du är här:

Nyhet Västerås

Frisörlandslaget får tillskott från Praktiska gymnasiet Västerås

Bronsmedalj och en plats i landslaget var resultatet för de duktiga frisöreleverna från Praktiska...

Eleverna som kvalificerat sig för att representera Praktiska Gymnasiet i Västerås på FrisörSM var Bea Storbjörk, Zahra Razvash, Madelene Jidesjö Hollsten, Jennifer Näsman, Isabella Massaro och Rod Alfuraiji. I hård konkurrens med totalt 62 medtävlanden från 19 olika skolor i hela Sverige tog Isabella Massaro sitt andra SM brons i tävlingen. Skolkamraten Rod Alfuraiji från årskurs 3 fick en plats i Frisörlandslaget efter en hedrande fjärdeplats i tävlingen.

- Jag tävlar för att det är kul och för att utmana mig själv, säger Zarah Razvash som går årskurs 1 på gymnasieskolan i Västerås. - Jag lär mig mer varje gång jag tränar, men det roligaste av allt är att jag lärt känna en massa nya vänner på tävlingen, säger Zarah.

Samtliga elever från Praktiska Västerås fick fina placeringar och omdömen från juryn. Skolan deltar med finalister i tävlingen för fjärde året i rad, samtliga år har elever på skolan fått med sig pokaler hem till Västerås.

- Vi är så stolta och glada över dessa härliga elever, säger Marita Näsman, lärare på Praktiska Västerås som var med eleverna på tävlingen. - Att se dem träna hårt flera dagar i veckan i flera veckors tid, och sedan få se vilka fantastiska resultat de levererade på tävlingsgolvet gjorde oss otroligt stolta, säger Marita Näsman.