Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Sundsvall är en trygg och familjär skola med ett öppet klimat. Vi har en fin gemenskap i en utvecklande miljö med glada elever och det bästa lärarstödet med lyhörd och engagerad personal. Vi har små klasser där lärandet anpassas efter varje elev och där alla känner sig sedda och hörda.

Våra utbildningar bygger på att blanda teori med praktik och en stor del av undervisningen består av APL- Arbetsplatsförlagt lärande. På din APL-plats har du en handledare under hela din tid på företaget och en lärare på skolan följer upp din utveckling, med målet att du ska lyckas med din utbildning. Väljer du att läsa som lärling gör du halva utbildningstid på en APL-plats och får 1000 kr extra i månaden av CSN.

Vi har goda relationer med olika branschföretag och det gör att du får värdefulla kontakter och kunskaper för framtiden. En stor andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten. Du kan även välja att läsa in högskolebehörighet så att du får både en yrkesexamen och möjlighet att studera vidare.

2017 blev vi utsedda till branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

Till detta läsår kommer vi bland annat att ha en ny bygghall för vårt byggprogram samt ett metodrum för vård- och omsorgsprogrammet. 

Vill du veta mer om skolan och våra program kan du besöka oss på kommande Öppet Hus eller kontakta oss för att boka in en dag som passar dig.

Varmt välkommen till oss!