Du är här:

Om Praktiska Gymnasiet

Vi utbildar framtidens arbetskraft!

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden. Vi hjälper dig att hitta din väg in i arbetslivet. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet, om du skulle vilja läsa vidare, eller lära dig något annat yrke i framtiden.

Utbildningar som leder till jobb

Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. Vi tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där. Givetvis med stöttning från både lärare på skolan och handledare på arbetsplatsen. På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna och chansen att pröva och öva på ditt yrke.

Föregångare

Redan 1999 startade vi vår första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att din utbildning ska bli den bästa.

Välkommen till gemenskapen!

Hälften skola, hälften APL

Vi vill ge dig en utbildning som du har nytta av. Vi tycker att det är viktigt att du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten. De flesta av våra program läser du som lärlingsutbildningar.

Läs mer

Så här läser du hos oss

Hos oss läser du för att få en ­yrkesexamen men givetvis har du även möjlighet till ­högskolebehörighet inom 2500 poäng. Därmed ökar dina förutsättningar för både jobb efter examen och framtida studier.

Läs mer

Våra program

Praktiska Gymnasiet har 13 program, 38 inriktningar och fler än 100 yrkesutgångar. Alla ger möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. För den som saknar gymnasiebehörighet erbjuder vi även introduktionsprogrammen Yrkesintroduktion (IMY) och Programinriktat val (IMR). Är du osäker på vilket program eller inriktning som passar dig och vill veta mer är du välkommen att kontakta skolan på din ort. Du kan även läsa mer om varje program och inriktning nedan.

Läs mer