Du är här:

"Praktiska Gymnasiet tilltalade mig direkt när jag hittade det"

Alumnhistoria Lovisa Lindekrans

Jag heter Lovisa Lindekrans och har gått Hotell och Turism på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen. Praktiska Gymnasiet tilltalade mig direkt när jag hittade det. Jag kollade runt på olika gymnasium men Praktiska kändes som rätt val. Jag gillade att det var 50% praktik och 50% skola. När jag hade besökt Praktiskas öppet hus var det ett självklart val att det var dit jag ville söka.

Det bästa med min utbildning är att jag får studera till något som jag tycker är roligt och intressant. Vi hade bra lärare, speciellt inom yrket och praktikplatserna var så välkomnande och gav oss verkligen en chans.

Jag hade samma APL plats under alla år på Scandic Täby och jag trivdes otroligt bra. Efter så lång tid blir du en i gänget och du känner dig inte som en praktikant. Jag fick chansen att visa vad jag gick för genom att vara med i olika diskussioner gällande försäljning, stå i receptionen och lära mig nya saker varje dag och jag fick även chansen att bli en mer ansvarsfull och mogen människa.

Nu står jag i valet och kvalet med vad jag vill syssla med i framtiden. Jag har varit inne på att plugga vidare lite mer inom turism och event, men även administrativt inom hotellbranschen. Det jag vet är att jag vill fortsätta inom branschen. Framtidsdrömmen nu är att bli en framgångsrik Event Koordinator.

/Lovisa Lindekrans