Du är här:

"Lärarna har alltid tid med en"

Alumnhistoria Abbiatu Kamara

Hej! Jag heter Abbiatu ”Abbie” Kamara och har gått VVS och Fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Helsingborg. Det här är min historia om min tid på Praktiska Gymnasiet och på min praktikplats Bravida.

Det bästa med skolan var praktiken. Eftersom jag visade att jag var intresserad så blev jag snabbt en i gemenskapen på hela arbetsplatsen. Det var kul att känna att man kan göra saker själv och blir allt mer självständig.

När jag praktiserade vaknade jag klockan 05:45 på morgonen och körde till jobbet 06:30. Där bytte jag om till jobbkläder och satte mig sedan och planerar dagen med de andra VVS-arna. Typiska arbetsuppgifter var att montera handdukstorkar, dra avloppsstammar, dra fram matningen till vattnet, köksblandare och diskmaskiner. Arbetsdagen tog slut klockan 16:00.

Jag vill arbeta som VVS montör fram till jag är 40, därefter tänker jag mig ett jobb som arbetsledare eller VVS-ingenjör.

Praktiska är en liten skola där alla känner alla och lärarna alltid har tid med en. Förstår man inte får man extra hjälp tills det fungerar. Vill man så går det!

/Abbie